Заловиха двама мъже, нападнали и ограбили жена в Златица

Снимка: Infomreja.bg

Задигнали над 5 000 лева, два мобилни телефона и таблет

Малко преди полунощ на 14-и март в РУ-Пирдоп, е получен сигнал за ограбена 44-годишна жена в Златица. Съобщено било, че към 23.30 часа, прибирайки се от работа, потърпевшата е била нападната от двама маскирани непознати, които насила отнели раницата й, съдържаща два мобилни телефона, таблет и сумите от около 4500 лева и 300 евро.

След оглед на местопроизшествието е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал.1 от НК под наблюдението на Районна прокуратура-Пирдоп.

В резултат на предприетите активни действия по разследването от служители на полицейския участък в Златица и криминалисти от ОДМВР-София, и РУ-Пирдоп, са установени и задържани извършителите на престъпното деяние.

Това са двама души - 24-годишен, адресно регистриран в село Каменица, и 22-годишен, адресно регистриран в София. При задържането им у тях е намерена част от инкриминираната парична сума

Двамата са направили пълни самопризнания пред разследващите.

При извършения обход на района в посоката на оттеглянето им, в близост до пункт за изкупуване на метални отпадъци са открити изхвърлени от двамата вещи, както и още една част от парите, предмет на грабежа. Извършен е оглед на местопроизшествието.

В хода на процесуално-следствените действия е извършен обиск в жилище в Златица, обитавано под наем от 24-годишния участник в кражбата. Намерена е и останалата част от отнетата сума, патрон за карабина и топче растителна маса с тегло около 2 грама, реагиращо на марихуана.

При претърсване на таванското помещение на къщата е открита и раница, съдържаща вакуумиран плик с около 300 грама суха растителна маса.

След доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура-Пирдоп, вчера двамата извършители са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление  и им е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK