Заловиха бракониери с фотокапан в „Национален парк Рила“

Снимка: МОСВ

В хода на разследването са открити и препарати, и трофеи от диви животински видови, в това число и защитени

Акция за залавяне на бракониери проведоха служители на Дирекция „Национален парк Рила“, съвместно с Районната прокуратура и Районното управление на МВР в Разлог.

На 21 юли т.г. в Дирекция „Национален парк Рила“ е получен снимков материал от фотокапан, разположен на територията на парка, чрез който са установени лица, въоръжени с гладкоцевно огнестрелно оръжие. На следващия ден е констатирано, че фотокапанът е откраднат.

Създадена е организация между отговорните институции и са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на нарушителите. По случая са заведени две досъдебни производства – за кражбата на фотокапана и за открити на мястото ловна карабина и боеприпаси, съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

В хода на разследването са открити и препарати, и трофеи от диви животински видови, в това число и защитени. Предстои да се извършат съответните процесуално-следствени действия.

За извършените нарушения на Закона за защитените територии служители на Дирекцията на „Национален парк „Рила“ са съставили актове за установяване на административни нарушения. Предстои да бъдат издадени наказателни постановления.

Съгласно Закона за защитените територии в националните паркове са строго забранени ловът, както и носенето на оръжие на територията им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK