Заловиха беглеца от пловдивиския затвор, укривал се при "колега"

Снимка: МВР

Заловиха затворника, избягал от Пловдивския затвор.

Днес около 12 часа, в Пловдив, при акция на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, на Четвърто РУ на МВР-Пловдив, и на Трето РУ на МВР-Пловдив, е задържан Георги Танчев, на 42 г., обявен за общодържавно издирване по наблюдавано от Районна прокуратура-Пловдив, досъдебно производство за бягство на затворник – престъпление по чл.297 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е пребивавал в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, ползван от негов познат, който е криминално проявен. 

На 10 април Георги Танчев, който изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, е напуснал външен обект край Пловдив, където работил, и не се е прибрал в затвора.

До тогава той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“.

Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти.

Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9. март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив, да повдигне обвинение спрямо Георги Танчев по член 297 ал.1 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание до три години „лишаване от свобода“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK