Закриват Шестата международна камерна академия в Кюстендил

снимка: Читалище "Братство

На 29 май от 18:00 ч. в голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе седмият заключителен концерт на Шестата международна камерна музикална академия. В концерта ще се изявят студенти и преподаватели от САЩ и България, участници в академията. В програмата са включени произведения от М. Големинов, Д. Христов, П. Хаджиев, обработки на български народни песни и танци и др.

В рамките на 2 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни музикални занимания и майсторски класове, посещаваха курс по български език, запознаха се и с богатото културно историческо наследство на Кюстендил и региона.

След концерта участниците в Академията ще получат и сертификат за преминат курс по камерна музика. Организатори на проявата са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр.Кюстендил.

От 30 май до 4 юли на американските участници в Академията им предстои кратка ваканция на българското черноморие, разглеждане на културните и исторически забележителности на градовете Пловдив и Копривщица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK