Закриват гимназията по дървообработване в Кюстендил

снимка: infomreja.bg

Заради липса на ученици закриват гимназията по дървообработване и горско стопанство "Георги Стойков Раковски" в Кюстендил. Това потвърди заместник-областният управител на Кюстендил Радостина Чеканска. Вече трета година учебното заведение няма план прием.

По думите й, за да не се лиши пазарът на труда от такива кадри, в гимназията по селскостопанство ще бъде разкрита една паралелка за деца, желаещи да изучават дърворезба.

Междувременно стана ясно, че ще бъдат разкрити две нови специалности.  Паралелка по екскурзоводстко обслужване ще се разкрие в Професионалната гимназия по туризъм и администрация “Алеко Константинов” в Сапарева баня и паралелка по електроенергетика в Професионалната техническа гимназия “Джон Атанасов” в Кюстендил.

Според представените данни от регионалния инспекторат на образованието през тази година 1084 са децата, завършващи седми клас. За сравнение с предходната те са били 931.

По отношение на осмокласниците цифрата е съответно 376 при 391 за миналата година.

В новия план-прием за 2013- 2014 година 31 паралелки са предвидени в професионалните гимназии и 21 за общообразователните, каза още заместник-областният управител.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK