Закритият басейн в Благоевград посреща плувци след извършена профилактика и ремонт

Снимки: Община Благоевград

Работното време на басейна е от 06.00 ч. до 21.00 ч. в делнични дни и от 08.00 до 21.00 ч. през уикендите

Закритият плувен басейн, намиращ се в двора на VIII СУ „Аресени Костенцев“ в Благоевград, посреща професионални плувци и любители, след направен ремонт и профилактика на съоръженията. В рамките на месец бяха извършени наложителни дейности за обновяване на помещенията. Ремонтирани са баните, като са профилактирани душовете, смесителите и меките връзки към тях.

В санитарните помещения е подменено старото осветление, а на негово място е поставено ново LED осветление. Отделно от това е свалена старата фуга, заради течове,  и е направена нова такава. Пребоядисано е цялото основно помещение на плувния басейн, в това число стени и парапети.

Ремонтирани са и трибуните, предназначени за публика. Обновени са окачените тавани, като износените или счупени пана са заменени с нови. Вътрешните улуци в сградата са изолирани, с цел да не бъде допускано образуването на конденз. Компрометираната на места мазилка е свалена, а участъците са измазани наново.

След извършените дейности басейнът е напълно почистен и са създадени отлични условия за плувците.

Преди началото на отоплителния сезон предстои да бъде извършен и ремонт на климатичната инсталация в сградата, по време на който басейнът няма да бъде затварян.

Плувното съоръжение в СК „Пирин“ в кв. „Еленово“ се посещава ежедневно от десетки любители на водния спорт. Освен това в него се провеждат и тренировки, организирани от двата плувни клуба в Благоевград – ПК „Пирин“ и GD Sport.

Работното време на басейна е от 06.00 ч. до 21.00 ч. в делнични дни и от 08.00 до 21.00 ч. през уикендите.

Кметът на Благоевград и неговият екип полагат сериозни усилия за развитието на спорта в Благоевград, като паралелно с организирането и провеждането на спортни прояви, непрекъснато се подобрява спортно-техническата база на територията на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK