Закопчаха трима при спецакция на ГДБОП

Снимки: МВР

Иззето е голямо количество наркотици

Трима мъже са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, проведена на 5 януари на територията на Велико Търново и София, съобщиха от МВР. Действията са осъществени от служители на ГДБОП под надзора на Окръжна прокуратура -  Велико Търново.

В хода на операцията, на ул. „Магистрална“ във Велико Търново бил подаден сигнал за спиране на лек автомобил, управляван от 39-годишен местен жител, с когото пътувал и негов връстник от гр. Дряново. Шофьорът не се подчинил, но при опит да избегне полицейската проверка се е ударил в служебния автомобил. При предприетото претърсване, в купето на превозното средство антимафиотите открили близо 500 г наркотично вещество, дало характерната реакция на амфетамин при извършения полеви наркотест.

В рамките на разследването била придобита информация, че дрогата е закупена по-рано същия ден от столичанин, който бързо бил идентифициран. Така, в условията на неотложност, последвали процесуално-следствени действия както в апартамента на шофьора във Велико Търново, така и в обитавания от 38-годишния столичанин дом в района на кв. „Дървеница“.

От жилището на 39-годишния мъж било иззето бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с тегло около 100г, електрона везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лв. При претърсването на столичния имот полицаите намерили 143 плика, подготвени за улично разпространение, съдържащи 190 г бяло кристалообразно и прахообразно вещество, дало индикация на амфетамин при теста, 5 г бяло прахообразно вещество – кокаин, и 4 г марихуна, мобилни телефони, електрона везна и 1000 лв.

Тримата мъже били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

С постановление на наблюдаващ прокурор столичанинът и шофьорът са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа по реда на НПК. Предстои внасяне на искане до Окръжен съд - Велико Търново, за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK