Закопчаха 24-годишен мъж от Лъжница за грабеж в Благоевград и три кражби в Банско

Снимка: Infomreja.bg

24-годишният Алил Хаджиев от гоцеделчевското село Лъжница е задържан за 24 часа от служители на ОД МВР-Благоевград. 

Мъжът е уличен в извършването на грабеж в Благоевград и кражби в Банско. 

Около 09:15 часа на 10 август в центъра на Благоевград, чрез използване на физическа сила, той издърпал от ръката на 79-годишна благоевградчанка дамската й чанта, в която имало документи за самоличност, мобилен телефон и сумата от около 300 лева.

В нощните часове на 7-и срещу 8-и август Алил Хаджиев е откраднал два акумулатора от товарен автомобил „ДАФ“, паркиран на ул.“България“ в Банско.

Почти по същото време извършил кражба и на около 30 литра дизелово гориво от багер, паркиран на ул. “Дунав“ в Банско.

За времето от 20:00 часа на 11 август до 07:30 часа на 12 август е откраднал още два акумулатора, този път от товарен автомобил „МАН“, паркиран на ул.“Цар Симеон“ отново в курортния град. 

В хода на работата по документирането на престъпната дейност на Хаджиев, в автомобила му „Опел Корса“ са намерени четири цигари, съдържащи зелено-кафява, тревиста маса и плик с три сухи съцветия, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

Срещу 24-годишния мъж от Лъжница са образувани досъдебни производства за извършените престъпления. Наложена му е мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. По данни на полицията той е криминално проявен.

За Алил Хаджиев в родното му село говорят, че е бил един от най-свестните и работливи младежи. Преди три години обаче той станал свидетел на смъртта на баща си, който издъхнал по време на сеч в гората. Али носил с километри мъртвото тяло на баща си до дома им в Лъжница. 

Оттогава той се променил коренно. Затворил се в себе си и започнал да страни от хората.

Преди около година се оженил за девойка от селото, от която има и дете. Наскоро обаче съпругата му го напуснала, което вероятно е отключило и несвойствената за него агресия, коментират негови съселяни. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK