Задържаха столичанин, отглеждал канабис в оранжерия

Снимка: ОДМВР-София

Наркотици откриха и в частен дом в с. Чавдар

Двама души са задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Софийска област.

В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция криминалисти от РУ-Пирдоп, извършили при условията на неотложност проверка на частен адрес в с. Чавдар.

В къщата са открити и иззети два буркана със суха зелена тревиста маса и метална кутия с осем свивки с идентично съдържание. При направения полеви наркотест тревистата маса с общо тегло около 200 грама е реагирала на канабис. Криминално проявеният обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При аналогична полицейска акция служители на РУ-Своге, предприели проверка на вила в землището на с. Гара Бов, собственост на криминално проявен столичанин, който бил установен на място. В парник до къщата полицейските служители открили измежду засадените вътре заленчуци и 9 растения от рода на конопа, някои достигащи височина над 2 метра.

На втория етаж на вилата бил открит и стъклен буркан със суха зелена тревиста маса канабис. Собственикът е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство.

Действията по разследването продължават под надзора на компетентните прокуратури, съобщиха от ОДМВР-София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK