Задържаха рецидивист, задигнал 4 коли и обрал магазин в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за кражба и противозаконно отнемане на чужди моторни превозни средства, съобщават от държавното обвинение.

На 16.10.2023 г., в местността Кръста в гр. Благоевград, полицейските служители са извършили проверка на лек автомобил, м. „Фолксваген“. На място са били установени криминално проявеният и многократно осъждан А.Т. и непълнолетният А.К. В хода на проверката в превозното средство са били открити множество неразопаковани кутии цигари.

По същото време е постъпила информация за заявена взломна кражба от магазин в с. Черниче, област Благоевград. В рамките на разследването са били извършени огледи, разпитани свидетели, предприети оперативно-издирвателни мероприятия.

Установено е, че през периода от 23,00 ч. на 15.10.2023 г. до 07,30 ч. на 16.10.2023 г. А.Т., придружаван от А.К., отнел няколко чужди моторни превозни средства и вещи от магазин.

Първоначално в гр. Благоевград той отнел лек автомобил, м. „Фолксваген“, от собственика му и се придвижил с него до гр. Симитли. След спукването на гума колата била изоставена без надзор. Извършителят направил опит да отнеме друг автомобил, но не успял поради повреда на превозното средство.

Със следващия противозаконно отнет чужд автомобил, м. „Пежо“, двамата стигнали до с. Черниче. Там след взломяване на заключващия механизъм на входната врата А.Т. отнел от търговски обект множество стекове с цигари, хранителни продукти и пари.

Вещите били натоварени в колата, с която двамата отпътували в посока с. Полето. В района на селото свършило горивото. Част от отнетите чужди вещи била укрита в храсти, а другата преместена в следващия отнет автомобил, м. „Фолксваген“. Именно в него А.Т. и А.К. били установени от полицейските служители.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Благоевград А.Т. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK