Задържаха невръстни фермери на канабис в Лозно

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Криминалисти от РУП – Кюстендил задържаха невръстни "фермери" да отглеждат канабис в близкото до града село Лозно.  При проведените специализирани полицейски действия са задържани 17-годишно момче и три години по-голям от него младеж. Иззетата суха листна маса надхвърля 1.734 кг, а суровата зелената листна маса е 5.300 кг.

При извършените процесуално-следствени действия на 2 адреса, с които има връзка непълнолетния младеж, са открити и иззети топчета, опаковани в станиол и съдържащи зелена и суха  листна маса, реагираща на канабис; домашно фолио, подготвено за опаковане на канабиса, както и чувал с отрязаните вече растения. 17-годишното момче отглеждал канабиса в съседен на дома му необитаем двор. 

При извършения обиск и претърсване в жилище, обитавано от 20-годишния Росен Б., са били укрити на различни места 12 станиолови топчета с марихуана, открити и изззети още са електронна везна, 2 патрона за автоматично нарезно оръжие, пакетчета със семена канабис, фиолио за пакетиране на дозите с наркотичното вещество. В необитаван съседен двор са открити 7 корена канабис с височина 2.50 м. Откритата зелена листна маса е 5.300 кг,

Срещу двамата младежи са започнати досъдебни производства в РУП - Кюстендил. Непълнолетният е известен на полицията и с друго противозаконно деяние – извършена кражба преди около месец. Двамата младежи са задържани с полицейска заповед за 24 часа в ареста. Уведомена е прокуратурата.

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK