Задържаха над 22 килограма кокаин на Дунав мост при Видин

Снимки: АМ

С постановление на наблюдаващия прокурор гражданите на Германия – К.П. и М.М., са задържани за срок до 72 часа

Над 22 кг кокаин са задържани от митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе при проверка на Дунав мост при Видин.

На 28.01.2024 година, на вход в Република България митническите служители спират за проверка лек автомобил с немска регистрация, с който пътуват двама немски граждани, съобщават от Агенция "Митници".

При огледа на купето митническите инспекторите откриват в пода два тайника, разположени под двете предни седалки, прикрити с мокет.

В тайниците са установени 20 пакета с общо тегло 22,147 кг. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало положителна реакция за кокаин. Наркотикът е иззет.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин гражданите на Германия – К.П. и М.М., са задържани за срок до 72 часа.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 242, ал. 4, вр. чл. 2, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK