Задържаха мъж за измама, при която е нанесена имотна вреда за 57 000 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж за измама, извършена в условията на продължавано престъпление с две деяния, при която е нанесена имотна вреда в размер на 57 000 лева, съобщават от държавното обвинение.

На неустановена с точност дата в края на месец юли 2022 г. в гр. София, обвиняемият П.Л. с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Л.М., че се занимава с програма за развитие на селските райони и може да помогне за кандидатстване и одобряване на проект на представляваното от нея дружество да кандидатства по процедурата. За помощта при кандидатстването обвиняемият поискал 4000 лева, които пострадалата му дала. В края на месец август П.Л. заблудил жената, че проектът на дружеството й е одобрен и трябва да даде 53 000 лева за самоучастие. Пострадалата дала парите на обвиняемия. След време жената установила, че е била измамена.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК. В хода на разследването са извършени множество действия, докато се съберат достатъчно доказателства за привличането на обвиняемия към наказателна отговорност. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като П.Л. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно с влязла в сила присъда.

Предвид възможността да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK