Задържаха млади апаши, задигнали гълъби

Снимка: Infomreja.bg

Лицата имат криминално минало

20-годишен рецидивист от Ихтиман е задържан за 72 часа за кражби в Самоковско.

Работата по случая започнала в началото на ноември, когато в РУ-Самоков, постъпил сигнал, че двама непознати са проникнали в необитаема къща в с. Ново село.

Изпратените незабавно на адреса полицейски служители задържали на място 21-годишен криминално проявен мъж от Ихтиман.

Установена била самоличността и на втория извършител - също от Ихтиман, криминално проявен и осъждан, на 20 години, който успял да избяга и да се укрие. При огледа на местопроизшествието криминалистите установили, че входната врата на къщата е взломена и от стая на приземния етаж са откраднати 19 гълъба.

Освен за въпросната кражба задържаният признал пред разследващите, че заедно със съучастника му са взломили и дървената кутия за дарения на параклис в землището на с. Шипочане и предал доброволно част от отнетата сума. В хода на предприетите издирвателни действия 20- годишният ихтиманец бил установен и задържан.

След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура той е привлечен в качеството на обвиняем като извършител в съучастие на двете кражби в условията на повторност. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5