Задържаха измамници в Русе у Бургас, жертвите им дали пари

Снимка: Infomreja.bg

Мъж и жена са се доверили на неподходящите хора

Вчера, след незабавни полицейски действия, в ареста е задържан 39-годишен от Русе, много добре известен на полицията и осъждан за кражби и измами.

По първоначални данни, мъжът е въвел в заблуждение жена от Варна, която е търсила кръводарител. Измамникът е убедил пострадалата да му преведе 650 лева, за която сума е трябвало да дари кръв.

Мъжът е в ареста за срок до 24 часа, а за осъществената от него измама е образувано досъдебно производство.

И още една измама, но в Бургас.

На 28 януари около 11.00 ч. в Морската градина 86-годишен бургазлия е заговорен от непознат мъж, представил се за сърбин. След проведен разговор между двамата, непознатия поискал от пенсионера 100 левови български банкноти, за да покаже на негов приятел, който бил израелец, как изглеждат.

Доверчиво бургазлията подал плик с банкноти, непознатия ги показал на друг възрастен мъж, намиращ се в близост, след което върнал плика на собственика му. Разделяйки се бургазлията прегледал паричната сума и констатирал, че липсват 150 лв.

Обадил се в полицията, като в резултат на бързите действия на служителите е установен и задържан извършителя на деянието – това е 30 годишен мъж от София.

Същият направил пълни самопризнания и обяснил, че втория мъж бил 78-годишният му баща - македонски гражданин, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK