Задържаха двама мъже от Кресна и Долна Рибница с дрога, ожънаха канабис в Жижево и Кашина

Снимка: МВР, архив

Поредна успешна акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества проведоха вчера, навръх началото на учебната година, полицейските служители на територията на Благоевградска област, при която освен унищожени растения канабис има и задържани лица. 

Със заповед за арест до 24 часа е прибран в клетката на РУ-Петрич 59-годишният А.В. от село Долна Рибница, собственик на поземлен имот в местността „Разстовец”, в който след направена полицейска проверка са открити 2,5 кг сух канабис. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. Срещу задържания мъж е образувано досъдебно производство. 

В къща в Кресна, обитавана от 26-годишния Б.С., униформените са намерили и иззели около 200 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Б.С. е задържан със заповед до 24 часа.

В нива в местността „Щемница”, в землището на санданското село Кашина, са открити 10 тревисти растения с общо тегло около 3 килограма. След направен полеви тест растенията са реагирали на канабис. 

Канабис е открит и при проверка на нива в местността „Карудата” край сатовчанското село Жижево. Служителите на РУ-Гоце Делчев се натъкнали на 10 канабисови растения с общо тегло 3,5 кг. 

За случая е уведомена Районната прокуратура в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK