Задържаха двама мъже от Господинци за стрелбата по 17-годишния младеж

снимка: infomreja.bg, архив

Двама мъже на 32 и на 20 години от гоцеделчевското село Господинци са задържани за 24 часа в клетката на РУП-Гоце Делчев за снощната стрелба в местността „Лозята”, при която бе прострелян 17-годишния Нилсен Пешков.

Инцидентът е станал снощи между селата Господинци и Баничан. Простреляното с ловно оръжие момче е настанено в болницата в Благоевград,  след като му е била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Иван Скендеров”.

То е с огнестрелна рана в левия крак. Сачмата е заседнала в областта на бедрото, близо до слабините.

Пред криминалистите пострадалият разазал, че е бил ранен, докато разхождал кучетата си. Местността „Лозята" в землището на село Баничан обаче е известна като свърталище на ловджии бракониери. Възможно е Нилсен да е станал жертва на ловци бракониери.

За стрелбата са задържани двама негови съселяни от село Господинци – 32-годишният Ведат Пилев и 20-годишният Мехмед В. Те ще останат в ареста до 24 часа.

В Господинци се говори, че тримата излезли на незаконен лов за диви прасета. Въоръжен бил само Ведат, който имал незаконна пушка.

Братът на Нилсен е в Англия, а баща му – в Гърция, те и двамата са ловци, но оръжията им не са пипани. Не се знае точно какво е станало, но в тъмнината е прострелян Нилсен.

Нилсен е абитуриент на 25 май, завършва Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев”.

 

КОМЕНТАРИ

до запознат16:51 - 16.05.2014
Браво за хубавия и точен коментар! Как ще пишат срещу Марко Запрев Лохмата, като ще им спре кранчето?
запознат14:16 - 16.05.2014
добре де едните били с пушка в местност свърталище на бракониери, а другият разхождал кучето си посред нощ там... какво щеше да стане ако бяхте написали статията че при незаконен лов посред нощ са се изпозастреляли. станахте и вие нагаждачи кат струмата. страх ви е да не засегнете някой горски началник ли??? и да ви спре стотачката за карето горе вдясно "честит празник, честит великден и честит байрям и т.н от началника на горско едикоеси
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//