Задържаха двама мъже, опитали да оберат пощенския клон в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Задържани са двамата мъже, които направиха опит за грабеж в пощенски клон в Кюстендил на 21 февруари, съобщават от ОД на МВР. Оперативно-издирвателните мероприятия на криминалистите от РУП – Кюстендил се увенчаха с успех.

Късно вчера двамата, Е.Г.,27 г., и Е.Е., 18 г., са задържани в дома на техен познат в с. Багренци, където се укривали. Те живеят в Кюстендил, безработни са. До момента единият не е установяван като извършител на противозаконни деяния, а по-младият е извършвал кражби преди да навърши пълнолетие. Работата по документирането на извършеното престъпление продължава РУП – Кюстендил, двамата са в полицейския арест за 24 ч.

Двамата опитали през гише да измъкнат служителката с ултиматум да им даде всички пари. Тя запазила самообладание, успяла да задейства паник бутона и неизвестните бързо напуснали помещението. Минути по-късно на място са пристигнали полицейски служители. В пощенския клон в този момент е имало сума от 3370 лв. Служителката не е пострадала.

Мъжете са носили черна шапка и тъмни очила. Пощенският клон се намира в блок №102 в кв. "Бузлуджа", като входът му е от към паркинг, на гърба на хранителния магазин на ул. "Бузлуджа". Подходът е между блока и съседната къща. Това е вторият случай в областта на нападение на пощенски клон.

Само преди 2 месеца крадец разби главата на служителка в пощенски клон и открадна чувалче с 2000 лв. Грабежът бе извършен в Дупница на улица “Отец Паисий”. Неизвестен е нанесъл удари в областта на главата на началника на клона, като й отнел чувалче с  2000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK