Задържаха 15 души от клана Гольовците в „Орландовци”

Снимка: БГНЕС

Над 15 души, повечето от клана Гольовците, са задържани за участие в организирана престъпна група. Те са се занимавали с кражби – от рязане на релси през чупене на паметници в гробищните паркове до разпространение на акцизни стоки без бандерол и наркотици. Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев в Орландовци, където се провежда спецоперацията на МВР и прокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

„Всичко, от което може да се изкарат пари”, добави Гешев. Те са задържани за 24 часа. На нито един все още не са повдигнати обвинения, това се очаква да стане утре сутрин. Претърсени са над 20 адреса, като броят им непрекъснато се увеличава, заради постъпваща информация, че на тях може да се намерят още доказателства.

Тази сутрин се проведе Специализирана операция срещу престъпна група за разпространение на наркотици в столичния квартал „Орландовци”. Разследва се евентуалното участие и на двама служители на Второ РПУ в престъпната група, която се е занимавала също така с грабежи и кражби. По тази причина са задействани служители на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, а самата операция се провежда под надзора на Специализираната прокуратура. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK