Заделят 700 000 лв. от бюджета на Дупница за ремонт на улиците

снимка: Община Дупница
700 000 лева ще бъдат разходвани през следващата година за рехабилитация и възстановяване на уличната мрежа на територията на община Дупница. Сумата е рекордна, тъй като досега не са били отделяни толкова пари за тази дейност.
500 000 са заложени за град Дупница, а с 200 000 лева ще бъдат възстановявани улиците по селата.
 
През тази година за уличната инфраструктура бяха инвестирани почти 200 000 лева, като те бяха само за градската мрежа. Атмосферните условия не позволиха планираната рехабилитация да приключи тази година по заложените графици и в пълен размер.
 
Това е рекордно голяма сума заделяна от общинския бюджет по това перо. “Ще стартираме с процедурите по избор на изпълнители, може би още през февруари следващата година, за да не сме зависими от климатичните условия. Всички сме наясно с обстановката по улиците и състоянието им и нуждата от повече пари за тази дейност. И предвидените средства пак няма да стигнат да решим всички проблеми. Към жителите на селата сме длъжници в това отношение, защото там не са оправяни улиците с години. Искаше ми се сумата за рехабилитация да бъде по-голяма и за града и селата, но за съжаление такива са реалностите и се съобразяваме с тях”, коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK