За три дни в Смолянско - изграждаха диги заради порой, после гасиха горски пожари

Снимка: Infomreja.bg

През изминалия петък в 13.20 ч. е получен първият сигнал за наводнена улица

От вода на огън - пожарникарите от Смолянско се справяха с наводение, а след това и с горски пожари.

През изминалия петък в 13.20 ч. е получен първият сигнал за наводнена улица – „Първи май“, в района на бензиностанция „ОМВ“.

Причината - запушени улични шахти от изсипалия се интензивен дъжд, с градушка и силен вятър. Последват още 4 сигнала със същите причини и обстоятелства, като са наводнени още бул. „България“ – пешеходна зона (8 магазина), ул. „Алеко Константинов“, ул. „Чавдар войвода“ и ул. „Панорама“; последният сигнал е получен в 15.20 ч. Изпратени са три екипа от РСПБЗН-Смолян последователно на всички местопроизшествия. На места екипите са използвали чували с пясък за изграждане на диги, а шахтите своевременно са отпушвали с помощта на кирки, канджи и лопати.

На следващия ден в 11.55 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални щети в борова гора (низов) на площ 50 кв. м., на адрес с. Боровина, местност Св. Неделя, собственост на ДГС - Златоград, ГСУ – Мадан. Предполагаема причина за пожара е паднала мълния. Произшествието е ликвидирано в 15:00 ч. от един екип на РСПБЗН – Мадан, служители на ГСУ – Мадан и местни жители.

В 14.06 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар без преки материални щети в сухи треви на площ 20 кв. м. край Девин, общинска собственост. 

Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е 30 дка. иглолистна гора.

Вчера в 14:20 часа в местност Иванов камък, общ. Лъки, е получен сигнал за пожар в гора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK