За дрогата и последствията от нея говориха ученици в Якоруда

Снимки: Г. Гугалов

Дискусия бе организирана съвместно от няколко институции

Институциите с общи усилия за превенция на употребата и разпространението на наркотици в училищата.

Ана Йорданова Рашкова - Иванова - директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Якоруда, и Магдалена Рахова - оредседател на Общинския съвет по наркотични вещества  в Благоевград, откриха работна среща за координиране на действията по изграждане на система за своевременно взаимно информиране между институциите работещи по проблемите, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

На срещата присъстваха още д-р Теменужка Любенова, бивш  председател на Общинския съвет по наркотични  вещества, Кокалчев – инспектор  от Детска педагогическа стая към РУ-Разлог, Владимира Барусова – представител на отдел „Закрила на детето“ – Якоруда, Зеривка Иланска – секретар на МКБППМН  в община Якоруда.

Участие взеха представители на религиозните общности в общината, директорите на всички училища на територията на общината, както и ученици от ПГ „Петко Р. Славейков“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Целта на срещата бе да се  изгради система за подаване на сигнали и създаване на локални координационни мрежи за противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества сред учениците, с ясно разписани ангажименти на институции, служби и организации.

За последствията от опасното шофиране под въздействие на алкохол и наркотици пред учениците от 6 и 7 клас  говори Тодор Кокалчев – инспектор от Детска педагогическа стая към РУ - Разлог. Младежите се информираха и за  законовата уредба и санкциите за водачи, които шофират под въздействието на алкохол, наркотични вещества или техните аналози.

Всеки от участниците в срещата получи превантивно-информационна  брошура „Употреба на наркотици и шофиране“. Впоследствие темата бе подложена на широка дискусия. Основна цел на програмата „Без дрога на пътя“:  Развиване на личната социална и гражданска отговорност сред учениците, като подход за преодоляване на рисковите фактори от злоупотреба с наркотични вещества и шофирането под въздействие на психоактивни вещества.

 

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.02:23 - 14.06.2023
Браво Тери...особено чадърите Николай Голомехов и Салих Мустафа...няма ли кой да ги изгони
teri14:45 - 03.05.2023
А защо няма никой от милиционерите? Те знаят най-добре как се пазят дилърите
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//