Взривове в метрото в Санкт Петербург, има жертви

Снимка: Twitter

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург. Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция „Сенная площад“.

Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца.

По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. Съобщава се за най-малко 50 пострадали, предават руските агенции.

На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора.

Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена. Първоначално седем, а по-късно всички метростанции са били затворени.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи. Те са били самоделни.

Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града), заяви говорителят на Кремъл Песков.

Разглеждат се всички варианти за причините за взривотете, включително терористичен акт, битова и криминална версия, заяви Путин.

Путин е обсъдил с директора на ФСБ ситуацията в метрото. Над 80 спасители с 16 единици техника работят на мястото на взривовете. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as