Взривове край Петолъчката, има ранени

снимка: Хоризонт

Силен взрив в склад за разглобяване на боеприпаси  в местността Мараш, между пътен възел Петолъчката и с. Лозенец, е избухнал към 14,40 ч. днес, съобщи БНР.

Първият взрив е последван от вторични.

Седем души са пострадали при взривовете, двама са в тежко състояние, съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Четири екипа на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Ямбол и един екип на ЦСМП Сливен са се отзовали на мястото на инцидента.

Двамата тежко ранени са транспортни в областната болница в Сливен. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Създадена е организация в случай, че лекарските екипи преценят, че е необходимо транспортиране в столични лечебни заведения, пострадалите да бъдат преместени в института "Пирогов".

"Чух силен взрив от моята дясна страна, движейки се по пътя Бургас- Пловдив на Петолъчката. На около 200 метра преди нея, от дясната страна по хълма, видях огромен взрив, до 150 метра стигна вълната с огъня, образува се гъба и до момента продължава да гърми и да трещи", разказа за БНР очевидецът Светлин Зафиров.

Военни експерти и заместник-министърът на отбраната Валентин Радев пътуват към мястото на инцидента.

От Министерство на отбраната съобщиха за БГНЕС, че взривовете са в частен склад, а не във военно поделение.

Според "Стандарт нюз" става дума за частни складови помещения, които се стопанисват от софийска фирма, притежаваща лиценз за утилизация на военна техника. Сградите са на бивши поделения. "Дарик" съобщи, че фирмата "Берета Трейдинг" стопанисва склада

КАТ-Сливен отклоняват движението от Петолъчката през Стралджа. От Пътната полиция информират, че поради временното затваряне на участъка Сливен-Петолъчката по пътя София-Бургас, пътуващите в посока Бургас се отклоняват през Ямбол, Виница, Стралджа, Лозенец-Бургас.

Възможен е и обходен маршрут от Ямбол, през Средец към Бургас. Спряно е движението и в посока Петолъчката-Котел, като обходният маршрут за Бургас от Котел е през Сунгурларе, Карнобат, Айтос-Бургас.

Над 150 обаждания са получени на тел. 112, съобщиха от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK