Взривове и пожар в западната част на Крим

Снимка: iStock

Движението по Кримския мост е прекратено

Има съобщения за експлозии в района на Евпатория на западния бряг на Крим. Потребителите на социалните мрежи пишат за звуците от летене на дронове и работата на противовъздушната отбрана.

Полет на дронове, няколко експлозии и сияние, вероятно от пожар - съобщават местни канали в Telegram. "Кримски вятър" публикува също видео от голям пожар и стълб дим, като посочва, че е западно от Евпатория. Медията пише и моментът на взрива - 5.40, за който съобщават местни.

В района на Евпатория има няколко военни части. Недалеч се намира военното летище Саки, което украинската армия вече атакува.

Руската редакция на BBC цитира кримският канал "ЧП Севастопол", който съобщава за четири големи експлозии. Все още не е ясно дали става дума за същите експлозии, за които местните жители вече писаха, или това са нови експлозии и атаката в района на Евпатория продължава.

Движението по Кримския мост също е прекратено, въпреки че той се намира от другата страна на полуострова, на 250 км от Евпатория.

Миналата нощ Украйна извърши атака срещу корабостроителницата "Орджоникидзе в Севастопол в Крим. В удара са били включени десет ракети и три дрона. Няколко британски медии съобщиха, че са използвани британските крилати ракети Storm Shadow. Командирът на Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Николай Олешчук също намекна това, като заяви и че два обекта са разрушени - подводница и кораб.

Министерството на отбраната на Русия обяви, че над Крим са били свалени 11 безпилотни летателни апарата тип камикадзе. Украинското издание "Суспилне" съобщава, че взривът е станал в село Уютно, западно от Евпатория, на територията на военно поделение, където се предполага, че е разположен полк, отговарящ за ПВО системата на анексирания полуостров.

Освен това тази сутрин Министерството на отбраната заявява, че вчера сутринта украински морски дронове са атакували руския патрулен кораб "Сергей Котов" в Черно море. Атаката е била безуспешна, а дроновете са били неутрализирани. Според информацията това се е случило около 5 часа сутринта, когато стана и атаката срещу корабостроителницата.

Прави впечатление, че министерството пусна съобщението за победата над украинските морски дронове веднага след прясната информация за атаката от тази сутрин в района на Евпатория. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK