Възстановят Културния център в Битоля след палежа

Източник: Фондация „Българска памет“

Милен Врабевски подкрепя финансово дейността на Културен център "Иван Михайлов" от години

Разходите по възстановяването на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, след като вчера беше запалена входната му врата, ще бъдат поети от д-р Милен Врабевски и основаната от него Фондация "Българска памет".

След вандалския акт няма пострадали, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с финансова помощ от Врабевски, съобщиха от организацията.

Фондация "Българска памет" осъжда акта на агресия и настоява за своеменни действия на институциите за намирането на виновниците.

От фондацията отбялязват също, че Врабевски подкрепя финансово дейността на Културен център "Иван Михайлов" от години.

"Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив - продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа", коментира Георги Църномаров от Културен център "Иван Михайлов".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK