Възрастен мъж е намерен в гора над Тутракан, измръзнал, но жив

Снимка: Infomreja.bg

Той е спасен след мащабна акция по издирването му

75-годишен мъж от село Шуменци е спасен при мащабна издирвателна операция на служители от РУ-Тутракан. След оказана медицинска помощ човекът е в добро здраве и вече е предаден на близките си.

Сигнал за изчезналия мъж, който е с нарушена комуникация, бил получен на тел. 112 на 02 февруари около 20:00 часа. Той бил в неизвестност от 15:00 часа същия ден и след безрезултатно търсене близките му се обърнали към полицията.

Издирвателната акция била организирана незабавно и ръководена лично от началника на управлението главен инспектор Даниел Костадинов. В нея се включили част от дежурните екипи, мобилизирани били и свободни от дежурство служители от оперативните и охранителните структури на управлението.

За издирването на възрастния мъж били сформирани 6 екипа, помощ оказали ловци и местни земеделци. В продължение на няколко часа при минусови температури били обходени обширни територии в периметър около 5 км в землището на селото, претърсени били и множество необитаеми къщи. Излезлият силен вятър, непрогледната тъмнина и пресеченият терен наложили около 01:00 часа издирването да бъде прекратено.

С възобновяването на спасителните действия рано сутринта на следващия ден се стигнало до успешната развръзка. Около обяд в горски масив, отстоящ на около 3 км от селото, човекът бил намерен - в безпомощно състояние, без обувки, с охлузвания по тялото, със симптоми на хипотермия, но жив.

Той получил спешна медицинска помощ от извиканата на мястото линейка. След решаващата намеса и навременните действия на полицейски служители и доброволци към момента животът му е извън опасност, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK