Възраждат женския хандбал в Благоевград?

Христо Ковачки, infomreja.bg

Първи наченки на възраждане на женския профил на хандбала в Благоевград вече са факт. От няколко седмици насам двама от хандбалистите на Интер – Академик правят сондажи за полазване на лиценза на замразения ХК Пирин. Правата върху клуба се държат от общинския съветник Христо Ковачки. Хотелиерският бос все още е пълноправен собственик на клуба и притежател на лиценза.

Повече от 10 години Ковачки издържаше Пирин, а под неговото ръководство отборът стана шампион на България и спечели две купи на страната. След отказването на голяма част от състезателките и треньорката Софка Арабаджиева, женският хандбал в Благоевград спря своята дейност. Да се заемат с неговото реновиране са решили капитанът на Интер – Академик Адриан Зинков и неговият съотборник Лазар Иванов.

Двамата са амбицирани да започнат от нулата и да поемат тренировките на децата. За целта, обаче им е необходим лиценз. В тази връзка вече седмица текат преговори между двамата хандбалисти и Христо Ковачки. Ако концесионерът на градската баня даде своето съгласие, то Зинков и Иванов ще започнат веднага с набирането на момичета за тренировки по хандбал. В противен случай трябва нова регистрация в БФ Хандбал, което ще отнеме време и финанси, с каквито в момента двамата не разполагат.

В същото време президента на родната федерация Росица Бъкарджиева е приела с охота идеята за възраждане на женския хандбал в града. Както се знае, женските отбори, членове на федерация се топят като снежни топки във фурна. Бъки е обявила, че ще помага с каквото е необходимо за възкръсването на Пирин. На този етап всичко, обаче е в ръцете на Христо Ковачки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK