"Възраждане" ще сезират КС заради "Росенец"

Снимка: Infomreja.bg

От "Възраждане" обещаха да организират протести

"Възраждане" ще сезират КС заради отнетото им право да направят промени преди второ четене на закона, с който се урежда отнемането на концесията на пристанище "Росенец" от компанията "Лукойл". Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов, според когото има опасност държавата да бъде съдена и да плаща компенсации на компанията,съобщава БНР.

"Не за първи път Конституционният съд е последното убежище на българското правосъдие и българската държавност. Надяваме се, че и този път ще бъде така. Лошото обаче знаете ли кое е? Ще минава време. През това време ще бъдат започнати съдебни дела. Българската държава ще бъде съдена. Излиза, че "Лукойл" може да работи без проблеми в Холандия и Белгия, и в Бенелюкс като цяло, а в България не може", коментира Костадинов. 

От "Възраждане" обещаха да организират протести срещу правителството, когато "управляващите най-малко очакват". Със сходни критики и със закана да използват всички парламентарни средства като изслушване на министри, излязоха и от БСП. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//