Възпитателна игра за ползата от плодовете и зеленчуците организираха за децата от Дневен център „Символ на любовта”

Снимки: Дневен център "Символ на любовта"

Презентации и възпитателни игри за ползите от редовната консумация на пресни плодове и зеленчуци като източник за снабдяване на детския организъм с полезни за правилния му растеж витамини проведоха в Дневен център за деца и младежи с увреждания "Символ на любовта" в Гоце Делчев.

Инициативата, организирана от ръководството на центъра, рехабилитаторите и възпитателите на специализираното социално заведение, премина при небивал интерес от страна на децата с увреждания в дневния център, които безпогрешно разпознаваха по цвят и вкус любимите си плодове и зеленчуци. 

Те демонстрираха и колко много обичат пресни домати, краставици, ябълки и различни цитрусови плодове.

Образователната инициатива успешно изпълни първоначалния замисъл и се превърна в състезателна. Децата буквално се надпреварваха да познават представените им видове плодове и зеленчуци, като мероприятието завърши и със сладко похапване. 

Така децата с увреждания от Дневен център „Символ на любовта" в Гоце Делчев, благодарение на изключителния подход на организаторите, разбраха и на практика показаха, че за тях плодовете и зеленчуците са мощен източник на здраве и енергия и че редовната им консумация е наложителна в ежедневното им меню под различни форми. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK