Възпитаници на СУ-Хаджидимово, отново с призови места в национални конкурси за ученическо творчество

Снимки: Заприна Глушкова

За пореден път ученици от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, с преподавател Заприна Глушкова, заеха първите три места в проведените от Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български” – гр. София, национални художествени конкурси за ученическо творчество.

Конкурсите бяха на следните теми: „Българийо, за тебе те умряха” по повод 140 години от Освобождението на България, „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира” по повод 170 години от рождението на Христо Ботев, „Душата ми се моли, дете, душата ми се моли” по повод 140 години от рождението на Пейо Яворов и конкурс „Екзарх Йосиф като възстановител на Българската църква”.

Националните надпревари бяха обявени през 2018 г., а на 10-и февруари станаха ясни отличилите се. Конкурсите се провеждат в рамките на организираната от фондацията “Декада 2013 – 2023” под наименованията “Бог – Светът – Човекът” и „Космос – Земя – Човек“и са посветени на историческите ценности и българското самосъзнание.

В четирите конкурса са наградени всички участвали реферати и есета на възпитаниците на Заприна Глушкова. Наградени участници са: ПЪРВО място за Милка Воденичарова от 10. клас и за нейния реферат на тема „Екзарх Йосиф като възстановител на Българската църква”; ПЪРВО място за Георги Спахиев от 10. клас и за реферата му на тема „Душата ми се моли, дете, душата ми се моли”; ВТОРО място за Георги Спахиев от 10. клас и за реферата му на тема „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира” в конкурса „Българийо, за тебе те умряха” по повод 140 години от Освобождението на България.

"Третото място за написано есе бе за осмокласничката Ангелина Чапкънова, от която награда съм изключително доволна, защото това е дебютното участие на ученичката и то е увенчано с трето място в национален конкурс. С щастие съм изпълнена, защото вчера получих новини, че двама от учениците ми са с трети места и от друг национален конкурс, обявен от ЦПЛР ОДК – Поморие, на тема „Мракът и светлината на един герой“, посветен на Васил Левски", коментира Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

:)16:22 - 18.02.2019
Тази е толкова будала, плюеха срещу нея, подписки събираха, а тя се раздава още - от будалък ли е, от какво е незнам.
Родители06:59 - 18.02.2019
Иначе миналата година събираха в колектива подписи срещу нея да не е директор. После се появи друг кандидат- заплаха за статуквото и подписката бе обърната срещу него! Е, в края на краищата благодарение на подкупните чиновници от РУО Благоевград и Мильовото обгрижване на сделката се сложи правилния човек на статуквото. Тежко и горко на Хаджидимово, защото преподавателите като Глушкова са на изчезване в това училище!
Родител21:26 - 17.02.2019
Който го може, го може.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK