Възпитаници на ПГ "Акад. Сергей П. Корольов" - Дупница, повишиха знанията и уменията си в различни сфери

Снимки: личен архив

Програмата ABLE Mentor свързва доказани специалисти с учениците от горните гимназиални класове в екип за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси, с които повишават знанията и уменията на гимназистите. Ментор и ученик въз основа на общи интереси работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие и социални казуси.

Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

В ПГ "Акад. Сергей П. Корольов" - Дупница, по проекта от март до юли 2018 г. работи екип от ученик Десислава Иванова от ХІ в клас и ментор  Любка Миланова – старши учител по теоретично обучение.

Те развиха и разработиха проект на тема „Моето бъдещо предприятие”.

Под менторството на Любка Миланова, Деси успя да реализира своите идеи, да натрупа знания и опит в организацията и управлението на своето предприятие. Като нейн бизнес партньор участва и Божидар Граховски, ученик от ХІ в клас.

Друг участник в програмата е Красимира Лазарова ученичка от Х б клас. Тя заедно със своя ментор Рени Мазникова реализира своята мечта да придобие знания и опит в направата на маникюр. Този проект спечели специален сертификат за дейно участие и обучение за личностно развитие, което ще се проведе в София през септември 2018 г.

Финалното събитие на ABLE Mentor се осъществи в Панорамната зала на община Дупница.

Всички участниците от Общината имаха шанса да споделят своите финализирани проекти. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK