Възпитаници на ЦЛТРДБ с годишен концерт-спектакъл в зала „Яворов“

Снимка: Infomreja.bg

Певци, танцьори и музиканти представиха на сцената селекция от най-добрите си изпълнения

С концерт-спектакъл пред пълна зала „Пейо Яворов“ възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград показаха своя талант и наученото в школите през годината.

Певци, танцьори и музиканти представиха на сцената селекция от най-добрите си изпълнения, а близки и приятели тръпнеха в очакване на всяко следващо тяхно излизане пред публиката, която бурно ги аплодираше.

Годишният концерт на ЦЛТРДБ започна с танц на БШ „Кроазе“, след което последваха интерпретации на класици от школите по пиано и цигулка в изпълнение на Елица Терзийска, Бояна Иванова, Петя Шпаковска, Мая Габровска, Теодора Георгиева, Дан Христов.

Китарен ансамбъл „Класик“ и Тромпетен ансамбъл към ДЮДО направиха впечатляващо представяне с музиката на Виктор Киара, Тереза Тенк и Джеръми Кларк.

Изпълненията на солистите и инструменталистите от ДЮФА „Пиринска китка“, ФГ „Бисери“, ФТА „Пиринче“ и ФГ „Веселина“ показаха богатството и колорита на българския фолклор.

ДЮТ „Щурчо“ се представиха с „Който не работи, не трябва да яде“.

Бурните аплодисменти на финала бяха признание за ръководителите на всички школи, които с всеотдайност развиват таланта на учениците.

В програмата с презентация на своята дейност, доказателство за креативността на децата от ЦЛТРДБ, участваха и школите по „Изобразително изкуство“, „Декоративно-приложно изкуство“, „Артпалитра“, „Мисли зелено – Екология“, Техническо конструиране и моделиране“, „Английски език“, „Програмиране и графичен дизайн“, ДС „Публични изяви“, ДЮДО, „Математика“, „Литературно творчество“, Общински младежки парламент и Кариерно ориентиране.

Годишният концерт се организира в края на всяка учебна година, а в него взимат участие всички школи в Центъра.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK