Въздушни балони ще летят над Разложката котловина

снимки: Община Разлог

От 16 до 23 януари 2014 г. община Разлог посреща Международна балон-фиеста „Римска баня 2014”. Във фестивала на топловъздушните балони и мотопарапланери ще се включат 19 екипажа от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Румъния. Те ще извършат демонстрационни полети и привързани издигания над Разложката котловина.

В първия ден на балонената фиеста е предвидено привързано издигане на 30 метра височина. Брифинг в 8:00 часа на 17-ти януари ще даде старт на полетите за всички участници в балон фиестата. Двама метеоофицери на събитието ще информират екипажите всяка сутрин дали времето е подходящо за летене и кое е препоръчителното място за излитане. Те ще дават информация и указания и за възможностите за летене.

В програмата на фиестата са предвидени свободни полети на топловъздушни балони, демонстрационни полети с различни летателни средства от леката авиация, привързани издигания на балони, огнено шоу (парад на горелките), семинари по въпросите на любителската авиация.

Организатор на третата международна балон фиеста е Термо СПА хотел „Римска баня”, с. Баня, община Разлог. Съорганизатори на мероприятието са Федерацията по въздухоплаването на Украйна, Българската асоциация на леката авиация и Община Разлог.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK