Въздушна тревога в половината области на Украйна

Жители отстраняват отломки след ракетен удар в Краматорск, Донецка област Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават боевете в Донецка област

В Украйна през нощта е била обявена въздушна тревога в 12 от 24-те украински области. Властите съобщават за експлозии в Кривой Рог, Одеса и Харков. 

Въздушната тревога остана в сила най-дълго в югозападната Одеска област, където тази нощ отекнаха пет поредици експлозии. За руски атаки съобщават властите и в Кривой рог, родния град на украинския президент Володимир Зеленски, и в Харков на североизток. 

Продължават боевете в западната част на Донецка област, особено в района на Макаровка и в западната част на Запорожка област, съобщи заместник-министърът на отбраната Хана Маляр.

В началото на месеца Украйна започна своята дългоочаквана контраофанзива за отвоюване на окупирани от Русия територии. Киев твърди, че настъплението е успешно, а Москва отрича. На този фон Русия продължава да извършва всеки ден атаки с ракети и дронове.

А в района на наводнението след взривяването на язовир "Каховка" продължават възстановителните работи. Повече от 800 домакинства са били включени отново към електропреносната мрежа, съобщиха местните власти. Нивото на река Днепър продължава да спада. Днес се очаква директорът на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси да посети Запорожката ядрена централа, която също е засегната от унищожаването на язовира. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//