Въведоха платено паркиране на улица "Иван Вазов" в Гоце Делчев

Частта от улица "Иван Вазов" в посока Съдебната палата вече е в синя зона, снимки: infomreja.bg

Общинските съветници от Гоце Делчев гласуваха и улица „Иван Вазов” да бъде поставена в режим на кратковременно платено паркиране, с което на практика се разширява „Синята зона" в града.

Въпросната улица води към Съдебната палата и към Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методии”.

Вчера на последното заседание преди лятната си ваканция, общинските съветници промениха и статута на изградения на улица "Стара планина" Център за настаняване от семеен тип на лица с физически увреждания в Център за настаняване от семеен тип на лица с деменция.

Промяната се наложи поради неизпълнение на одобрения от Агенцията за социално подпомагане проект за Център за лица с физически увреждания поради, а причината е липса на финансиране, стана ясно на сесията. 

Предложението за промяна на статута бе внесено от директора на "Социално подпомагане" - Гоце Делчев Недялка Цветкова.

Ресорният заместник-кмет Саид Иброш обясни, че в момента там са настанени 7 души с деменция, а други петима регистрирани в социалната служба чакат реда си.

След гласуваната промяна центърът официално ще заработи от 1 септември. Капацитетът му е за 14 лица с 13 души персонал, който да се грижи за тях.

В близките седмици се очаква промяната да бъде одобрена от Агенцията за социално подпомагане, чрез която държавата ще поеме издръжката на центъра, който вече е с променен статут от местния парламент в Гоце Делчев.

На вчерашното заседание съветниците гласуваха още ОУ „Св. Пайсий Хилендарски" в с. Баничан да бъде включено в актуализирания списък на средищните училища за новата учебна година.

 

Центърът за настаняване от семеен тип на лица с деменция в Гоце Делчев отваря врати на 1 септември

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK