Върху документа за сделката с ЧЕЗ няма гриф за сигурност. "Хвърчащ лист" ли е?

Колаж: Infomreja.bg

Сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ и днес бе повод за повишаване на напрежението в Народното събрание.

Бойко Борисов вчера предстви пред депутатите официален документ, доставен от Чехия, съдържащ информация за сделата с ЧЕЗ.

От парламентарната трибуна БСП се възмутиха, че става въпрос само за „един хвърчащ лист“, без подпис, без печат и с информация, която няма никакво основание да бъде класифицирана. „Това е абсолютна подигравка“, заяви пред журналисти заместник-председателят на групата Жельо Бойчев.

От БСП поискаха „листът“ да бъде разсекретен, за да може да бъде ползван утре на заседанието на комисията по енергетика.

Преди секунди от Министерски съвет заявиха, че информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера, е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш след като беше поискана от премиера Борисов при проведения телефонен разговор между двамата.

Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.

"Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й", допълниха от МС.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK