Вълнуващ празник на буквите проведоха в училището в Хаджидимово

снимки: СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово

Двудневен и много вълнуващ празник за първокласниците от СОУ ”Никола Вапцаров” – Хаджидимово бе проведен на 18 и 19 април. Тържествата на 1 „а“ и 1 „б“ класове преминаха под мото „Ние сме грамотни“.

Първокласниците, макар и малко притеснени, с много настроение представиха забавен рецитал за буквите. С този незабравим празник първолаците от Хаджидимово отбелязаха края на седеммесечния период, през който преминаха през трудности и радости при изучаването на тридесетте букви от българската азбука, за да се поздравят в края на периода с вълшебните думички „Ние сме грамотни”.

Децата с пълна увереност показаха пред своите родители, че вече познават всички букви и могат да четат. От вчера те вече замениха своята първа и най-важна книжка „ Букварчето „ с  „Читанката”, която оттук насетне ще ги научи да четат самостоятелно и свободно и ще ги заведе до прага на най-богатия и необятен свят, а именно света на книгите.

Празнично украсените класни стаи които посрещнаха своите ученици и гости и през двата дни на тържествата се превърнаха в истински приказен свят на буквите и на знаещите и можещите малки ученици  от Хаджидимово. Под ръководството на г-жа Таня Типова децата с артистичност и увереност показаха наученото в първите месеци като истински ученици, с което  впечатлиха родителите близките и всички гости, които бяха аплодирани от всички присъстващи, а най-много на знанията и уменията им се радваше самата директорка на училището Мариана Боянина.

Пред всички гости в приказната обстановка и детската еуфория оживяха приказните герои Пипи дългото чорапче, Котаракът в чизми, Червената шапчица и много други. Освен артистичните си заложби първолаците показаха пред голямата си и любима публика и своите певчески и танцувални заложби и умения, заради които получиха много похвали.

Директорът на училището Мариана Боянина лично с любов и възхищение от видяното поздрави първокласниците и подари на всички по една детска приказна книжка, а класният ръководител на 1 „а“ клас Таня Типова връчи и първите грамоти и сертификати на малчуганите.

Гвоздеят на празника бе изненадата на родителите - голяма и красива торта с надпис „Вече сме грамотни”.

Празниците на първокласниците от Хаджидимово завършиха с вълнуващ ритуал, при който те засадиха в двора на училището дърво и отправиха послание към всички хора „Да пазим жива майката Земя".

Така в  навечерието на 22 април – Деня на Земята, малките първолаци от Хаджидимово призоваха учители, родители, приятели и всички добри хора да обичат природата, да я пазят и да се грижат за нея, за да може човечеството да живее в хармония с нея.

"Природата на България е уникална и ние сме част от нея”, заявиха учители, родители и ученици, които си обещаха още много съвместни инициативи.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА "ИНФОМРЕЖА"

 

 

снимки: СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово
снимки: СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово
снимки: СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово
снимки: СОУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK