Второ ОУ в Благоевград - победител в районно състезание "Млад огнеборец"

Снимки: община Благоевград

Областният кръг е през май

За втора поредна година отборът на II ОУ „Димитър Благоев“ е големият победител в Районното състезание „Млад огнеборец“ в Благоевград

Ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ грабнаха приза „Млад огнеборец“ за втора поредна година по време на районното състезание, което се проведе днес на спортната база на Югозападен университет „Неофит Рилски“ при I УК.

Младежите бяха наградени от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към община Благоевград и Атанас Атанасов, началник-група ДПК и ПД към Районна служба по пожарна безопасност – Благоевград. На състезанието присъстваха още гл. инсп. инж. Боян Кондуров, началник на РСПБЗН и служители на пожарната.

На второ място се класираха възпитаници на Обединено училище "Свети Паисий Хилендарски" - с. Долно Осеново, а веднага след тях се наредиха ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли.

В надпреварата четвърти се класираха младежи от V СУ “Георги Измирлиев“, следвани от XI ОУ “Христо Ботев“, а шесто място зае отборът на III ОУ “Димитър Талев“.

Участниците се съревноваваха в две дисциплини – щафета и бойно разгръщане на състезателна пътека.

През м. май предстои да се проведе и областен кръг на състезанието „Млад огнеборец“, в който ще вземе участие и отборът победител в районната надпревара.

Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” е с международен характер. В България то е възстановено в началото на учебната 1999/2000 година по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на дейността в системата на предучилищното и училищното образование.

Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK