Втора победа за младежите след драма срещу Гърция

снимка: infomreja.bg, архив

Националният отбор по волейбол на България за юноши старша възраст изтръгна трудна победа над връстниците си от Гърция във втория ден от Европейското първенство за младежи.

В среща от Група II в датския град Ранерс двата тима изиграха един изключително напрегнат мач. Момчетата на Мирослав Живков показаха много мъжество и надвиха коравите съседи с 3:2 (20:25, 25:19, 25:23, 23:25, 15:11) след 2 часа и 8 минути игра.
 
В решителния пети гейм напрежението удари и двата отбора и те се хвърлиха да си подаряват взаимно точка след точка със сгрешени сервизи.

Българите обаче се съвзеха бързо и поведени от своя капитан Величков успяха да се концентрират максимално, докато гърците продължаваха да грешат.

Нашите поеха инициативата, но каляването на стоманата трябваше да продължи докрай, след като противникът успя да намали изоставането си до само 1 точка при 11:12.  За разлика от момчетата на Стельос Казазис обаче младите мъже в зелено знаеха къде се намират и защо се намират там.  Те грабнаха следващите три точки, за да триумфират като победители.
 
Топреализатор на мача стана гръцкият диагонал Йоргос Дзюмакас с 33 точки. Иван Иванов бе най-резултатен за победителите с 24. Днес младите лъвчета играят срещу Германия.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK