ВСС разкри три длъжности за прокурорски помощник в районните прокуратури в Кюстендил, Благоевград и Враца

Снимка: Infomreja.bg

Мотивите са ниско съотношение съдебни служители/магистрати и натовареност - близка до средната за страната

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет даде съгласие да се трансформира една щатна бройка за длъжност „домакин“ в една щатна бройка за длъжност „главен специалист по стопанисване и управление на съдебно имущество, той и домакин“ в Окръжна прокуратура – Варна.

Мотивите са съобразени с големия обем на задълженията, свързани с осигуряване на финансово-стопанската дейност, стопанисване на сградния фонд и автомобилния парк на прокуратурите в целия окръжен район и ТО в Девня и Провадия, след оптимизиране структурата на РП, и дейностите по здравословни и безопасни условия на труд и противопожарна безопасност.

На основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, Колегията разкри по една щатна бройка за длъжност „прокурорски помощник“ в Районна прокуратура – Кюстендил, Районна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура – Враца.

Мотивите за така взетото решение са наличие на ниско съотношение съдебни служители/магистрати и натовареност - близка до средната за страната.

Разликата в размера на възнаграждението за предложената трансформация и увеличението на щатната численост на съдебните служители е финансово обезпечено за сметка на утвърдения бюджет на ПРБ за 2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK