Всичките 61 проби за COVID – 19 в социални домове в Гоце Делчев са отрицателни

Снимка: Infomreja.bg

Пробите са взети в Дома за стари хора и в два Центъра за настаняване от семеен тип

От РЗИ – Благоевград, съобщават, че за времето от 25-и май до 1-ви юни на територията на областта са взети 64 проби за PCR изследвания, от които 61 - в заведения за социални услуги.

В Дома за стари хора в Гоце Делчев са взети проби от 35 души – персонал и потребители. Изследван е бил и персоналът на местния Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с деменция – 13 души, както и този на ЦНСТ на пълнолетни лица с умствена изостаналост в града – също 13 лица.

Всички проби са отрицателни.

Към 1-ви юни броят на потвърдените в референтна лаборатория случаи на COVID-19 на територията на областта е 145 лица. От тях  под домашна карантина са 127 души. Излекуваните са 62, хоспитализираните – 9, а на интензивно лечение – 1. Починали са 8 души.

В периода 25-и май – 1-ви юни са диагностицирани 2 лица с COVID-19. Издадени са 16 предписания за домашна изолация след дехоспитализация.

За същия период на ГКПП пунктове на територията на областта са издадени 165 предписания за задължителна карантина и са приети и проверени 6 345 декларации на влизащи в страната граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK