Всички детски градини в Община Разлог отвориха врати

Снимка: Infomreja.bg

Всяка детска градина има изготвен протокол за реакция в случай на дете с коронавирус

В Деня на детето, всички детски градини в Община Разлог отвориха врати за малчуганите. Приемането на децата става, като на всяко дете се прави здравна проверка и се измерва температурата му. Дезинфекцията на помещенията се извършва минимум 4 пъти дневно, на маси столчета и други повърхности, най- малко 2 пъти дневно.

Всяка детска градина има изготвен протокол за реакция в случай на дете с коронавирусна инфекция. Персоналът работи с ръкавици и шлемове. На децата са предоставени съдове за храна и метални чаши за вода.

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев посети някои от градините, за да провери каква е създадената организация за работа на екипите на детски градини и условията на опасност от инфекция.

„Приятно съм изненадан от децата. Срещнах едни щастливи и развълнувани деца, нетърпеливи отново да играят и контактуват с приятелите си. Оказа се, че те знаят защо трябва да се спазват и по- особени правила, като например, че не могат да играят с плюшени играчки и че ползваните играчки трябва да се почистват няколко пъти на ден” - сподели кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK