Всеобхватни проблеми поставиха граждани пред народния представител д-р Иван Ибришимов в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

След 3-4 месечно прекъсване, депутатът от БСП д-р Иван Ибришимов поднови приемните си в областта. Днес той се срещна с граждани от Кюстендил в офиса на партията в областния град.

Всеобхватни проблеми поставиха посетилите приемната – битови, касаещи казуси в сферата на здравеопазването, хората с увреждания и други.

Един от проблемите, който бе поставен засяга прекатегоризирането на кюстендилското село Ябълково, което неминуемо води до повишаване на данъчните задължения на живеещите на територията на населеното място.

„Хората се вълнуват от това защо се е случило въпросното прекатегоризиране, след като няма никакво подобрение на начина на живот в селото. Този казус  ще го споделя с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, надявам се да получа логичен и адекватен отговор, за да може и хората да бъдат спокойни относно това, което се случва“, каза д-р Иван Ибришимов.

Добивът на злато в селата Коняво, Дворище и Шипочано също бе поставен от граждани пред д-р Ибришимов като проблем.

По думите му от няколко месеца фирма за добив на злато разкопава земеделски земи, с което ги и унищожава.

„Това определено притеснява местните хора. Ще задам въпроси към Министерство на финансите, ще разговарям и с кмета на Кюстендил Петър Паунов по отношение на това каква е тази фирма и защо работи по начин, който определено тревожи хората“, обясни д-р Ибришимов.

Проблемите на хората с увреждания също бяха засегнати по време на днешната приемна.

„Това е сериозен проблем и трябва много да се работи по него. Парите не стигат. Законът от друга страна е такъв, че не винаги се осигуряват асистенти на тези, които наистина имат нужда, а пък се дават понякога на хора, които могат и сами да се справят. Това разбира се е несправедливо и нещата трябва да се оглеждат, както от администрацията, така и от законодателя“, каза д-р Ибришимов.

Приемната в Кюстендил днес бе посетена и от дупничани, които се вълнуват от това каква ще е съдбата на дупнишката болница и проблемите в здравеопазването като цяло.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK