Всеки ноемврийски четвъртък посветен на борбата с тютюнопушенето

снимка: infomreja.bg, архив

Всеки трети четвъртък на месец ноември е посветен на борбата срещу тютюнопушенето, обявиха от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Международният ден без тютюнопушене е под мотото “Ако не аз - кой? Ако не сега – кога?”. Организираната кампания от здравната инспекция включва редица инициативи, част от които вече са реализирани.

В борбата срещу вредния навик се проведе туристически поход до село Богослов и местността Плео, посветен на здравето без тютюнев дим, който е съвместна инициатива с Туристическо дружество “Осогово”.

Извършена е контролната дейност във връзка със забраната за тютюнопушене в закрити обществени места.

На 19 и 22 ноември ще се проведат обучителни дейности и дискусии по темата за тютюнопушене сред момичетата-бъдещи майки и възпитателки в Гимназия „Неофит Рилски” и ЕГ „Д-р Петър Берон”, Кюстендил.

Проведено е и анкетно проучване на случаен принцип в Кюстендил и Дупница сред 180 граждани от различни възрастови групи с различна образователна степен и професии за отношението към забраната за тютюнопушене, което предстои да бъде публикувано на сайта на Регионалната здравна инспекция - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK