Все повече хора ползват услугите на Домашния социален патронаж в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Храната е разнообразна, качествена и евтина

Потребителите на Домашния социален патронаж в Гоце Делчев се увеличават. Към момента той обслужва 170 души. Обедното меню, което предлага, е 4 – степенно, а вариантите - 14.

„Стараем се храната да е разнообразна. Освен това каузата ни е тя да поевтинява. Затова е много важно да имаме възможност за пряко договаряне с производителите“, казва управителят Вера Мингова.

Освен на храната, която получават в домовете си, потребителите могат да разчитат и на здравни услуги от медицинска сестра. Патронажът може да им осигури и жена, която да почисти обитаваната от тях стая. Тези услуги се извършват след заявка от потребителите.

Кухнята, в която се приготвя храната, е модерна, изцяло оборудвана преди 5 години от фонд „Социална закрила“. В нея се готви за още 100 души, които ползват Обществена трапезария, както и за 80 потребители на Дневен център „Символ на любовта“.

Храната се доставя с два автомобила при стриктно спазване на санитарно – хигиенните изисквания.

В Домашния социален патронаж – Гоце Делчев, работата е организирана така, че служи за пример на същите социални институции в други градове на страната. Затова те често се допитват до него, черпейки от дългогодишния му опит.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK