Все още издирват мъжа, нападнал с нож българин в Скопие

Снимка: Infomreja.bg

Засега лекарите не препоръчват той да бъде преместен в София

Намушканият с нож българин в Скопие, който беше приет в болница с опасност за живота, вече е в стабилно, но все още в тежко състояние. Оказва се, че нападателят на 29-годишния Драгомир все още се издирва.

По информация на NOVA ножът е засегнал черния дроб на пострадалия. Засега лекарите не препоръчват той да бъде преместен в София.

Според външния министър Мария Габриел има готовност той да бъде транспортиран, но за момента неговото състояние не го позволява. „Това, което е важно, е да останем в контакт със здравните власти и с властите в Македония по отношение на неговото възстановяване.
Разбира се, че по отношение на разследването на инцидента, на това извършителят да си получи наказанието оставаме в пряк контакт с македонските власти - от тях очакваме решителни действия”, каза Габриел.

От прокуратурата на Република Северна Македония обявиха, че част от нападателите вече са установени. Материалите по случая предстои да бъдат внесени в съда, за да се прецени какви мерки да бъдат взети спрямо от тях.

Припомняме, че инцидентите с фенове на „Левски” бяха два. Първоначално, на влизане в Скопие, група българи беше нападната. Единият от тях - прободен с нож. Вторият инцидент се случи пред стадиона и вътре на съоръжението, когато бяха задържани 19 фенове на „Левски”. Според северномакедонското МВР те са нарушили обществения ред, а двама от тях са нападнали и полицаи.

От съобщение на прокуратурата, в което се описва какво се е случило, се твърди, че всъщност българите, влизайки на стадиона, са започнали словесни пререкания с фенове на македонския отбор.

В събота само специалните пратеници на NOVA в Северна Македония успяха да разговарят с майката на намушкания Драгомир, която подготвя евентуалното му транспортиране към България. Засега обаче лекарите не препоръчват транспортирането на мъжа към София.

„Жив е. Това е малкият дявол, можеше и по-зле да е”, каза притеснената майка, като уточнява, че за мъжа се полагат грижи. „Нека официалните власти да движат нещата, аз, като майка, съм дошла да го видя. След като го видях, вече съм добре, до него съм”, допълни тя. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK