Връчиха дипломи на 131 зрелостници от ПМГ ”Яне Сандански" в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Връчиха дипломи на 131 зрелостници от ПМГ ”Яне Сандански" в Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg

131 зрелостници от випуск 2014 година на ПМГ ”Яне Сандански" в Гоце Делчев получиха днес дипломите си за средно образование на стилно тържество в Дома на културата.

Порасналите момичета и момчета за последен път облякоха новите тоги, а класните им ръководители ги изпратиха с родителска прегръдка и сърдечно пожелание за щастливо плаване в пълното с предизвикателства море на живота.

Директорката Елка Божикова обяви, че всички зрелостници се дипломират успешно, а 49 от тях завършват с максимален бал.

Отлични и най-добри са резултатите на учениците от държавния изпит по биология. Общият среден успех на 38-те абитуриенти е отличен 5.69 с 35 отлични оценки и 3 пълни шестици.

Отлични са резултатите от зрелостните изпити и на всичките 29 математици от паралелката на Иванка Абаджиева. Те са показали перфектна подготовка с 9 пълни шестици и с 20 отлични оценки. Средният успех на математическата паралелка е 5.44.

Много добър 5.36 е средният успех от държавния изпит по английски език в елитната гимназия, на който са се явили 26 ученици. Отличните оценки по английски език са 13, има и една пълна шестица.

Петимата зрелостници, явили се на изпита по история са с общ среден успех от 4.93, а по география и икономика средният успех на деветимата зрелостници от държавният изпит е 4.75.

С 5 пълни шестици и 20 отлични оценки е приключил държавният изпит и за 38-те зрелостниците, които са се явили на матурите по биология, като са завоювали общ среден успех 5.69.

Четири са и отличните оценки от изпита по физика и астрономия, на който са се  явили петима зрелостници. Общо от втория държавен зрелостен изпит пълните шестици в елитната Природо-математическа гимназия в Гоце Делчев са15, отличните оценки са 75 на брой, обявиха с гордост директорката Елка Божикови и класните ръководители на зрелостниците от петте паралелки, които получиха своите дипломи. 

За поредна година елитната ПМГ „Яне Сандански в Гоце Делчев показа, че подготовката на учителите и учениците е на много високо ниво. Управляваната от директорката Елка Божикова гимназия от години държи първенството в региона с най-много приети студенти в българските и чуждестранните висши учебни  заведения.

Родители и близки на зрелостниците благодариха на учителите и на децата си за  положените общи усилия.
 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Директорката на ПМГ Елка Божикова връчи благодарствени грамоти на родителите на трима пълни отличници от випуск 2014
С нежна майчина прегръдка и благодарности се раздели с класа си класната на 12 "б" Диавна Обущарова
Малката певица Йорданка Георгиева взриви с поздрава си към випустниците цялата зала
Родителите и близките на отличничката на випуска Стефка Костянева бяха сред най-гордите на тържеството

КОМЕНТАРИ

Ива12:23 - 27.07.2014
А каза ли директорката как преписват отличниците на матурите.
Дани11:29 - 27.07.2014
В ПМГ няма пълни отличници.
БОЖИК21:00 - 24.06.2014
Браво СТОЯНЕ,да са ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ПРЕКРАСНИТЕ ДЕЦА,НЕКА ВИ РАДВАТ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ,И С ОЩЕ ПО–ГОЛЕМИ УСПЕХИ.
до дани15:29 - 23.06.2014
Дани,какъв тормоз бе! Половината от тези отличници съм сигурна ,че не са стъпвали в училище.Виж ако питаш някой,който е учил в ПМГ до 1990 год.,ще ти се обясни за огромната разлика при тогавашното и днешното обучение.

FACEBOOK

//