Време е да зазимим водомерите!

Снимка: Infomreja.bg

Зимата е тук при нас и не са изключени екстремно ниски температури и внезапни застудявания. Особено уязвими през зимата са водомерните възли, водопроводните и канализационни инсталации на открито, предупреждават от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград.

Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се посещават цяла зима, както и за водомери, разположени в мазета и общи помещения на блокове, които не се отопляват и чиито входни врати не се затварят.

Това налага потребителите на водни услуги от жилищните кооперации да вземат мерки за зазимяване на всички открити тръби и водомерни устройства в общите помещения и мазета.

За да се предотвратят аварии и да се спестят време и средства за тяхното отстраняване, препоръчително е прозорците на мазетата, в които се намират водомерите, да бъдат уплътнени, а вратите да се затварят плътно.

Необходимо е и да се изолират от студа водомерните шахти, да се спре водата към външните чешми, да се приберат маркучите и тръбите да се източат. От водното дружество препоръчват да не се оставят външните чешми да текат или капят през зимата.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK