Врачанин се опита да избегне полицейска проверка

Снимка: МВР

Дължал на бензиностанция 300 лева, нямал шофьорска книжка, автомобилът бил с чужда регистрация

МВР хвана шофьор на лек автомобил, който след като заредил гориво на стойност 300 лева на бензиностанция на автомагистрала „Хемус”, тръгнал, без да плати.

Служителите на реда бързо засекли нарушителя и предприели действия за спирането му - последвали го с включена светлинна сигнализация, на което водачът не се подчинил и продължил движението си по аутобана в посока София. След около 10-минутно преследване лекият автомобил е спрян в района на с. Жерково.

При извършената проверка униформените установили, че автомобилът е с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника. На задната седалка полицейските служители намерили и още един комплект табели - за друго превозно средство.

При извършената справка станало ясно, че шофьорът - 24-годишен врачанин, не притежава свидетелство за управление на МПС. На място е тестван за употреба на алкохол, пробата му е отрицателна.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по случая продължава под наблюдението на компетентните прокуратури.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//